Uitrusting voor virtuele realiteit

Gebruiksgemak

De VRTS hardware en software zijn ontworpen om ze zo gemakkelijk mogelijk te gebruiken, zelfs door niet-technische personen.

Afmetingen van de virtual reality ruimte

VRTS is standaard ontworpen om te worden uitgevoerd in een virtual reality ruimte van 6×6 meter. Deze afmetingen zijn echter geen verplichting. Met het VRTS-apparaat kunnen een of meer agenten werken in een gebied van vier op vier meter tot dertig op dertig meter. Dat is een ruimte tot 900 m2 waarin u kunt opleiden.

Voor gebieden groter dan 10m x 10m is een specifieke offerte nodig. Stuur ons hiervoor de afmetingen van de ruimte waarin u VRTS wilt installeren en het aantal agenten dat u tegelijkertijd wilt trainen.

Uw virtual reality ruimte hoeft geen vierkante ruimte te zijn. Een rechthoekig gebied kan ook worden gebruikt. Als uw kamer bijvoorbeeld 5m x 10m (of dergelijke) is, kunt u nog steeds VRTS gebruiken.

De minimaal vereiste plafondhoogte is 2,20 m.

Deze verschillende werkmaten zijn verkrijgbaar als vaste of mobiele installaties.

Beschrijving

VRTS als vaste installatie betekent dat de VRTS apparaten wordt geïnstalleerd in de muren van de betreffende kamer. Alle nodige apparatuur wordt in deze kamer aangebracht. Verplaatsing van de faciliteit is daarna nog mogelijk, maar tijdrovend en ingewikkeld.

Het voordeel van de vaste installatie is dat de virtual reality ruimte robuust is en niet per ongeluk kan worden ontregeld. Het nadeel is dat u minder flexibiliteit heeft om uw VRTS-opleiding te verplaatsen.

Als u een specifieke locatie voor de VRTS training wilt reserveren en niet van plan bent deze te verplaatsen, is de vaste installatie de beste optie.

Merk op dat zelfs als VRTS in uw kamer is geïnstalleerd, dit u er niet van weerhoudt de kamer voor andere doeleinden te gebruiken. U kunt de ruimte blijven gebruiken als vergaderruimte of klaslokaal. Wanneer u VRTS niet gebruikt, is er niets dat u tegenhoudt stoelen, tafels, tatamimatten en andere apparatuur in de zone te plaatsen. U hoeft enkel de VR-ruimte op ruimen voordat u aan opnieuw aan uw VR-politieopleiding in VRTS begint.

De VRTS trainingsinstallatie werkt op 220V elektriciteit. Er zijn geen speciale elektriciteitsvoorzieningen nodig in de kamer.

Foto’s van VRTS in vaste opstelling in de politiezone van Semois en Lesse.

Vereiste onderdeelspecificaties
Minimale benodigde ruimte Minimaal 4m x 4m
Optimale ruimte 6m x 6m
Maximale ruimte zonder schatting 10 m x 10 m
Maximale ruimte met schatting 30 m x 30 m
Minimale plafondhoogte 2,20 m (geen maximum)
Toegang tot elektriciteit 220 V – 50 Hz
Toegang tot internet Een stabiele verbinding is voldoende

VRTS als mobiele kit

Beschrijving
VRTS als mobiele kit betekent dat de VRTS apparaten als mobiele installatie wordt geleverd. Deze mobiele kit bestaat uit één of meerdere versterkte transportkisten. Deze dozen bevatten al het VRTS-materiaal.

Met de VRTS mobiele kit kunt u de VRTS opleiding gemakkelijk verplaatsen in de koffer van een grote auto.

Bij aankomst in een nieuwe kamer duurt het opzetten van een mobiele kit tussen de 30 en 45 minuten. Dit gebeurt samen met een persoon die verantwoordelijk is voor de installatie. Dit betekent dat u bij aankomst op een nieuwe locatie in minder dan een uur klaar kan zijn om te trainen!

VRTS op uw eigen virtual reality hardware

VRTS verplicht u niet om ons materiaal te gebruiken. Als u al over Virtual Reality-apparatuur beschikt, kunt u die die u reeds beschikt gebruiken. Neem contact met ons op met een beschrijving van uw hardware en wij zullen u adviseren over de aanpassing nodig aan uw hardware voor onze software.

Specificaties
Minimale benodigde ruimte Minimaal 4m x 4m
Optimale ruimte 6m x 6m
Maximale ruimte zonder schatting 10 m x 10 m
Maximale ruimte met schatting 30 m x 30 m
Minimale plafondhoogte 2,20 m (geen maximum)
Toegang tot elektriciteit 220 V – 50 Hz
Toegang tot internet Een stabiele verbinding is voldoende
Gemiddelde duur van een inzet ter plaatse Tussen 60 minuten

Comfort en veiligheid in virtuele realiteit

Om de gebruiker comfort te garanderen, zijn de VR-headsets die VRTS gebruikt, headsets met een hoge resolutie en een hoge en stabiele refresh rate tijdens de trainingssessies.

VRTS virtual reality-headsets zijn uitgerust met :

01

Hoge schermresolutie van meer dan 2.864 x 1.440 pixels

02

Groot gezichtsveld van 110 graden naar opzij en omhoog en omlaag

03

Zeer hoge beeldsnelheid van meer dan 80 Hz voor optimale beeldvloeiendheid en reactiesnelheid

04

Verstelbare helm voor alle hoofdvormen

05

Headset compatibel met bril op sterkte (mits het montuur niet te groot is)

Verbonden Wapen

Elke agent kan één of meer verbonden wapens dragen. Een verbonden wapen is een wapen dat nauwkeurig wordt gereproduceerd in de virtuele realiteit. Met dit verbonden wapen kunt u :

De veiligheidspal activeren
De ammunitie herladen
Virtuele munitie afschieten met de trekker
Sommige aangesloten wapens zijn uitgerust met tactische accessoires:

01

Tactische zaklamp. De verschillende lampstanden zijn gekoppeld aan de virtuele simulatie.

02

Handgrepen, intrekbare stocks en andere grijptoebehoren.

03

Holografische vizieren van verschillende types. Met een vertrouwde weergave in virtual reality van het gedrag van het holografisch vizier.

Catalogus van beschikbare apparatuur

VRTS heeft een breed scala aan apparatuur beschikbaar. Met meer dan vijftig modellen handwapens, collectieve wapens, minder dodelijke wapens en accessoires. De apparatuur die uw politiezone gebruikt, is waarschijnlijk al verkrijgbaar bij VRTS.

Als de apparatuur die uw politiekorps gebruikt niet in onze catalogus staat, kan VRTS uw eigen apparatuur ombouwen voor gebruik in virtual reality-simulaties. Het materiaal dat u ons toevertrouwt, wordt om veiligheidsredenen gedemilitariseerd en omgezet in een virtuele versie.

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een lijst met beschikbare apparatuur.