Politietraining in Virtual Reality.

SITUATIETRAINING VOOR POLITIEAGENTEN

Een onderdompeling in Virtual Reality leidt tot een betere memorisatie dan andere vormen van leren.

AANZIENLIJKE KOSTENBESPARINGEN VOOR POLITIEDIENSTEN

VRTS © training is goedkoper dan training op de schietbaan (geen verplaatsing, voorbereiding of ammunitie nodig).

GEBRUIKSVRIENDELIJKE APPARATUUR.

Het VRTS © apparaat is eenvoudig in te zetten en makkelijk te transporteren.

Politietraining in Virtual Reality.

Een veilig, motiverend, gevarieerd, minder duur en representatief trainingsmiddel voor het veld.


Opleiding
van de rechtshandhaving is een prioriteit! Dit vergt tijd, personeel, infrastructuur, risicoanalyse,… zeker uren voorbereiding! VRTS© brengt u de oplossing! Dagelijks getraind personeel met optimale prestaties! Eenvoudige of complexe situatie, alleen of in teamverband… VRTS© is het instrument voor pedagogie op hoog niveau dat voortdurend wordt aangepast aan de veranderingen in het leven!
SAFE-training (“gevaarlijke training op veilige plaatsen”)

De maatschappij verandert heel snel, met meer geweld en stress. De huidige opleidingsmethoden kunnen deze snelle verandering niet bijhouden.

AANPASBARE MOEILIJKHEIDSGRAAD

De politie-instructeur of de cursist kan de moeilijkheidsgraad kiezen van de situaties waarmee ze te maken krijgen. Zo kunt u de opleiding aanpassen aan het kennis- en ervaringsniveau van de cursisten. Dankzij de aanpasbare moeilijkheidsgraad is VRTS© geschikt voor zowel politiecursisten die hun eerste stappen zetten in de praktijkopleiding als voor elite-interventietroepen.

TEAM TRAINING

VRTS© is een pedagogisch hulpmiddel waarmee u alleen, met z’n tweeën, z’n drieën en meer kunt trainen… Zelfs team tegen team. Alle acteurs worden in dezelfde situatie geplaatst. In deze fase worden, naast techniek, communicatie, oefeningen, synchronisatie en nog veel meer

VEILIG

VRTS© is ontworpen om alle gevaren te vermijden! De bewapening is specifiek en aangepast (onmogelijk om echte bewapening te gebruiken). De fysieke en werkomgeving is bekend (schoon, veilig, goede weersomstandigheden). Risicoanalyses, externe locaties en beschermende maatregelen zijn niet langer nodig.

GEMAAKT ONDER TOEZICHT VAN PROFESSIONALS OP DIT GEBIED

VRTS© is een nauwe samenwerking met veldspecialisten. Van instructeurs tot beginnende leerlingen tot superspecialisten. Al onze situaties zijn het resultaat van hun feedback.

PRAKTISCHE SETUP

Het VRTS © apparaat is eenvoudig in te zetten en makkelijk te transporteren.

RESULTAATGERICHTE OPLEIDING

VRTS © kan de prestaties van de leerling meten. U kunt ze bekijken en opslaan als resultatentabellen. Zo kunt u de vooruitgang van uw leerlingen kwantitatief volgen.

Het verhogen van uw professionele bekwaamheid.

De immersie in virtuele realiteit leidt tot verbeterde cognitieve vaardigheden dan andere vormen van leren. Het is alsof u zich in een veldsituatie bevindt. VRTS© is ontworpen om de echte praktijk zo goed mogelijk te benaderen. Maar dan van de veiligheid van uw huis..

Virtuele realiteit biedt een ervaring die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Door onder dergelijke omstandigheden te trainen worden vaardigheden grondiger ontwikkeld. Een realistische training met de eenvoudigste implementatie, en dit bij u ter plaatse.

Het is bedoeld om de beroepsvaardigheden te verbeteren en zich beter voor te bereiden op verschillende stresssituaties die met de gebruikelijke didactische middelen moeilijk te reproduceren zijn.

Kostenbesparingen

VRTS© is ideaal om de kerncompetenties te ontwikkelen en te verbeteren

  • Optimale efficiëntie: het materiaal is doelgericht en gebruiksklaar
  • Verminder toezichthoudend en opleidend personeel
  • Geen specifieke infrastructuur vereist
  • Geen verplaatsing nodig
  • Veilige en comfortabele werkomgeving

Zeer grote verscheidenheid aan oefeningen

VRTS© biedt meerdere omgevingen. Er is keuze uit dag, nacht en blauw strobe effect met 1 willekeurige plaatsing van Targets. Elke poging is anders!

Verhoogde ontwikkeling van analytische en aanpassingsvaardigheden.

Echte feedback en coaching

  • Door de autonomie van de training kan de instructeur zich concentreren op de technische prestaties van de leerlingen.
  • Correctie van schietposities
  • Plaatsing- en bewegingscorrecties
  • Resultatenanalyse
  • En meer!

De instructeur kan de volledige interactie volgen terwijl deze plaatsvindt in de virtuele simulatie. Zo kan de instructeur de agenten live of na de sessie coachen. Gemakkelijkere feedback en coaching voor de instructeur betekent beter opgeleide agenten.